جشنواره شیخ بهایی؛ گامی در جهت توسعه و تقویت کسبوکارهای دانشبنیان
به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با حضور معاون فناوری و نوآوری وزیر عتف، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و جشنواره شیخ بهایی، دبیر هجدهمین دوره جشنواره و اصحاب رسانه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
سجاد محمد علی نژاد، معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم در این نشست اظهار کرد: شرکتهای دانش بنیان نمونه عینی مشارکت مردم در اقتصاد هستند چون این شرکتها عموما توسط دانش آموختگان و نخبگان ایجاد میشوند.
محمد علی نژاد، ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر دانش و فناوری را کلیدیترین رکن در ایجاد رشد پایداری اقتصادی دانست و گفت: از این رو قطعا ورود کسب و کارهای دانشبنیان موجب خواهد شد تا ارزش افزوده جدیدی به زنجیره تامین کشور اضافه شود.
وی اعلام کرد: تاکنون 56 پارک فناوری در کشور راهاندازی شده است که در این موسسات تعداد 2500 شرکت فناور مستقر است و 2500 از این شرکت ها دانش بنیان هستند و وظیفه اصلی آنها توسعه فناوری است.
معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم ادامه داد: امسال برنامههایی را در حوزه توسعه و رشد اقتصاد دانشبنیان اتخاذ کردهایم که یکی از آنها انتخاب برخی از پارکهای فناوری به عنوان متولی توسعه زنجیره ارزش تامین راهبردی در حوزههای مشخص براساس آمایش سرزمین است.
وی تاکید کرد: با فعال شدن شرکت های دانش بنیان در زنجیره تامین محصولات و خدمات در استانها، جریان اقتصادی رونق خواهد گرفت و شرکت های جدیدی نیز ایجاد خواهد شد.
محمدعلی نژاد خاطرنشان کرد: همچنین رسوخ فناوری به صنایع سنتی از دیگر اقدامات در دستور کار وزارت علوم است که در این راستا 10 پارک علم و فناوری مامور این کار شده اند تا بازدهی بیشتر این صنایع و رشد دانش بنیان آنها را رقم بزنند.
وی با اشاره به برگزاری هجدهمین دوره جشنواره شیخ بهایی توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: این رویداد گامی در جهت توسعه و تقویت کسبوکارهای دانشبنیان است.
تلاش
برای
تقویت
سرمایهگذاری
در
زیست
بوم فناوری
قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیز این نشست خبری اظهار کرد: این جشنواره در زمانی که فرهنگ کارآفرینی در کشور غریب بود، با عنوان کارآفرینی برگزار میشد اما وقتی که این عرصه در کشور شناخته شد، به سمت کارآفرینی تخصصی در حوزه فن آفرینی حرکت کرد. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین مرکز رشد و پارک علم و فناوری در ایران شناخته میشود و در حال حاضر نیز بیشترین تمرکز شرکتهای دانشبنیان را به خود اختصاص داده است. شرکتهای مختلف در این شهرک از مسیر تولید فناوری کسب درآمد دارند و نیازهای کشور را برطرف میکنند.
وی افزود: جشنواره شیخ بهایی به صورت تخصصی به کارآفرینی در حوزه فناوری و تولید تکنولوژی میپردازد تا از این طریق در مسیر حل چالشهای کشور گام بردارد. این جشنواره یک اقدام فرهنگ سازانه است که تا حد زیادی در شکلگیری قوانین حمایت کننده از حوزه فناوری موثر بوده است. لازم است با اتخاذ قوانین حمایتی بیشتر ریسک فعالیت شرکتهای این شرکتها کاهش و نقش آنها در اقتصاد افزایش یابد.
رئیس هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه یکی از محورهای مهم این دوره از جشنواره توجه به امر سرمایهگذاری و رونق بخشیدن به کسب و کارهای فناورانه و دانشبنیان است، گفت: با تمام اقداماتی که تاکنون انجام شده، هنوز با انتظارات این حوزه فاصله داریم. باید شرکتهای دانشبنیان و فناور بیش از پیش حمایت شوند تا بتوانند بیشتر در حل چالشهای کشور مشارکت داشته باشند. لازم است با تصویب و اجرای قوانین حمایتی و پشتیبانی از این شرکتها ضمن کاهش ریسک فعالیت از آنها، در مسیر دستیابی به سهم 5 درصدی اقتصاد دانشبنیان در کل اقتصاد کشور گام برداریم. این هدف امروز بسیار دستیافتنی است.
مصلحی افزود: تقویت ارتباطات ملی و بینالمللی میان بازیگران زیست بوم فناوری هم در جشنواره شیخ بهایی دنبال میشود. شناسایی واحدهای فناور آماده ورود به بازارهای ملی و بینالمللی یکی از اهداف جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در این حوزه به شمار میرود. البته این جشنواره همواره تقویت ارتباط بین بازیگران زیست بوم فناوری به ویژه صنایع بزرگ و دانشگاهها را نیز دنبال میکند که در نتیجه این راهبرد، اقدامات بسیار موثری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره تلاش شده تا با استفاده از ظرفیت شرکت فرابورس ایران، راههای تامین مالی برای شرکتهای دانشبنیان و فناور تسهیل شود.بر همین اساس جمعی از شرکتها در هجدهمین دوره این جشنواره حضور دارند و تعدادی از طرحهای توسعهای نیز طی دو روز برگزاری این جشنواره از همین طریق تامین مالی میشود. امروز این فرهنگ تقریبا نهادینه شده و برخی طرحهای تامین مالی به سرعت و مثلا گاه طی تنها 5 یا 10 دقیقه تامین مالی میشوند. مرکز تامین مالی و سرمایهگذاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز محل رفت و آمد سرمایهگذاران و سازمانهای ذی ربط است که یکی از دلایل مهم آن ظرفیت بسیار زیاد شرکتهای مستقر در این شهرک است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این شهرک عضو انجمن پارکهای فناوری آسیایی است. این انجمن هر سال 4 شرکت را به عنوان شرکتهای برگزیده انتخاب میکند که طی 15 سال اخیر، در 13 دوره حداقل یکی از شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در جمع این شرکتهای برگزیده حضور داشتند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: تمامی ذینفعان اکوسیستم فناوری، مخاطبان این جشنواره هستند. صنایع بزرگ به عنوان عضوی از این اکوسیستم که نیازمند فناوری هستند، یکی از اعضای مهم این زیست بوم محسوب میشوند که میتوانند در توسعه آن نقش آفرینی کنند. بر همین اساس همواره تلاش شده تا صنایع بزرگ استان نظیر فولاد مبارکه و هلدینگ پتروپالایش، تا حد امکان نقش پررنگتری در این عرصه داشته باشند. این مهم نشان از رشد سریع این زیست بوم و بازار آن دارد.
توجه به مقوله مهم سرمایهگذاری در هجدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی
سعید آجلی، دبیر هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، نیز ضمن اشاره به یادبود حکیم شیخ بهایی و نقش وی در استفاده کاربردی از دانش گفت: جشنواره شیخ بهایی به یاد این حکیم نامگذاری شده و تاکنون نیز بر فن آفرینی و خلق ثروت از فناوری تمرکز داشته است. در همین راستا و به منظور اثرگذاری بیشتر، جوایز هجدهمین دوره این جشنواره نسبت به دوره پیشین 50 درصد افزایش یافت.
وی افزود: این رویداد در دو بخش مسابقهای و غیر مسابقهای برگزار میشود. بخش مسابقهای جشنواره هجدهمین در دو بخش «طراحان کسبوکار» و «فن آفرینی و تجاریسازی فناوری» برگزار خواهد شد. در بخش طراحان کسب و کار شرکتهای نوپا و استارتاپها هستند که با طرح معرفیشده به جشنواره، کسبوکار خود را راهاندازی کرده یا واحدهای تحقیق و توسعه شرکتها و صنایعی هستند که با طرح معرفیشده به جشنواره قصد توسعه را دارند. شرکتها در این رویداد بیش از جوایز برای حضور در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ارزش قائلند.
دبیر هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: در این دوره از رویداد، سه جایزه ویژه «فناوری صنعتساز»، «مدیریت شهری» و «آب» نیز به برگزیدگان هر بخش اعطا میشود. فارغ از جایزه ویژه فناوری صنعتساز که در ادوار گذشته جشنواره اعطا شده است، جایزه ویژه مدیریت شهری برای دومین بار و جایزه ویژه آب با توجه به چالشهای کشور در این حوزه برای اولین بار اعطا خواهد شد. در اولین دوره اعطای جایزه ویژه مدیریت شهری، طرحهای برگزیده ارتباطت قویتری با مجموعه مدیریت شهری پیدا کردند که برخی از آنها به مرحله امضای قرداد نهایی نیز منجر شده است.
آجلی گفت: بر اساس ثبت نام اولیه 481 شرکت از 26 استان در هجدهمین دوره جشنواره شرکت کردند که پس از دو مرحله داوری، 102 طرح به مرحله نیمه نهایی راه یافتند. در مرحله نهایی نیز 25 طرح بررسی خواهند شد که نفرات اول تا سوم در سه بخش اصلی مسابقه مشخص خواهد شد. پراکندگی استانی شرکتها در این بخش 12 استان است. در بخش مدیریت شهری و آب نیز به ترتیب 14 و 9 شرکت به مرحله نهایی راه یافتهاند.
وی تصریح کرد: تم اصلی این دوره از جشنواره، مبحث مهم سرمایهگذاری است. بر همین اساس انواع روشهای سرمایهگذاری و تامین مالی حتی برای پارکهای علم و فناوری در این رویداد برگزار خواهد شد. همچنین برنامههای جانبی مختلفی اعم از رویدادها و سخنرانیهای کلیدی هم برنامهریزی شده است. یکی از سخنرانان کلیدی این رویداد، مدیران یکی از پارکهای فناوری کشور روسیه است.
دبیر هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی اظهار کرد: در این دوره از جشنواره، ارتباطات و هوشمندسازی ارتباطات بیشتر از سایر دورهها مورد توجه قرار گرفته است. به علاوه سه شرکت راه یافته به مرحله نهایی، طی 10 دقیقه توانمندی خود را ارائه خواهند داد که میتواند در شناخته شدن این شرکتها و توسعه بازارشان موثر باشد.
آجلی در ادامه با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری گفت: با توجه به شعار سال، جمعی از سکوهای تامین مالی جمعی نیز حضور خواهند داشت که الزامات این روش را برای حاضرین تشریح خواهند کرد. این ارتباط در آینده میتواند به تسهیل تامین مالی برای اجرای طرحهای توسعهای فناورانه منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: هجدهمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی 26 و 27 اردیبهشت ماه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار میشود. این محل به دلیل نزدیکی با دانشگاه صنعتی و شرکتهای دانشبنیان و فناور میتواند به تقویت ارتباط میان بخشهای مختلف و فرهنگ سازی بیشتر میان افراد عامه جامعه بینجامد. در همین راستا نمایشگاهی با حدود 40 غرفه برای شرکتهای دانشبنیان و فناور برنامهریزی شده که محصولات فناورانه آنها را در معرض نمایش قرار خواهد داد. رویدادهای جانبی دیگری هم برنامهریزی که اطلاعات دقیق آنها در سایت جشنواره برای همگان در دسترس است.
گالری
اخبار
بازارچه طعم فناوری در حاشیه هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
جشنواره شیخ بهایی؛ رویدادی برای حل چالشهای کشور از طریق توسعه اقتصاد دانشی و سرمایهگذاری
ساخت تجهیزات مبتنی بر فناوری پیشرفته میکروفلوییدیک برای تولید نانو حاملهای دارویی
رویداد «پل سرمایهگذاری» در حاشیه هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
نشست میز مسائل دانشبنیان در حاشیه هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
مرحله نهایی داوری هجدهمین رویداد ملی فن آفرینی شیخ بهایی برگزار شد
تولید کنترل ولوهای کرایوژنیک با نصف قیمت نمونههای اروپایی
جهش تولید با مشارکت مردم در راستای رشد اقتصاد دانشبنیان/ سرمایهگذاری، محور هجدهمین جشنواره شیخ بهایی